ADVOKAT JAN KORSGAARD​

Testamente

Vil du sikre dine efterladte, efter du er gået bort, skal du sørge for oprettelse af testamente. Få hjælp og rådgivning til, hvordan du opretter et testamente ved advokat Jan Korsgaard og læs her om, hvad et testamente er, og hvilken betydning det har for dig.

Hvad er et testamente?

Et testamente er et skriftligt juridisk dokument, der beskriver hvem, der arver efter dig. Et testamente indeholder således vigtige informationer om, hvem du ønsker skal arve efter dig.

Oprettelse af testamente

Et testamente er et vigtigt dokument at have, hvis du og din partner eks. har gjort jer en stor investering som eks. et hus eller ny bil. Det kan også være, at I blot ønsker at sikre hinanden økonomisk, hvilket også kan ske med oprettelse af testamente hos en advokat.

Hvornår er der brug for testamente?

Et testamente kan være en god idé at have, både som gifte og ugifte par, med og uden børn, eller endog hvis du er alene. Med et testamente får du/I tydeliggjort, hvem der skal arve efter dig. Er der ikke oprettet et testamente, den dag du går bort, er det arveloven som træder i kraft og dermed bestemmer, hvem der arver efter dig. Arveloven har specifikke regler ift. arv, og derfor kan du risikere at de, der skal arve ifølge dig, ikke kan få lov til dette, medmindre du har oprettet et testamente, hvori det er angivet.

Et testamente er således relevant for både gifte, ugifte samlevende og hvis du er alene. Har I børn eller fælles børn, vil det ligeledes være fornuftigt at oprette et testamente, så du er sikker på, at de efterladte børn og din partner arver det, du gerne vil have.

Testamente samlevende

Er I samlevende, men ikke gift, gælder der andre regler for arv end for ægtefæller. Det betyder, at I som samlevende ikke automatisk arver efter hinanden, men derimod bliver arven tildelt eventuelle andre arvinger. Det kan have konsekvenser for den efterladte partner, som måske ikke har mulighed for at blive boende i jeres fælles bolig. Derfor er et testamente for samlevende en stor fordel, når I ikke er gift. Hvis I opretter et testamente, kan I begunstige hinanden ved dødsfald og være sikker på, at den anden part er økonomisk sikret. Det samme gælder, hvis I har børn uden at være gift. I et testamente kan I dermed begunstige eventuelle børn også, præcis som I/du ønsker.

Testamente ægtefæller - med og uden børn

Er I gift, er det arveloven, som bestemmer, hvem der arver efter et dødsfald. Dette betyder, at det ikke altid er din partner der arver efter dig, hvis I sammen har børn. Her vil arven gå til børnene. Derfor kan du i et testamente begunstige din ægtefælle, så denne er garanteret at kunne klare sig økonomisk efter din bortgang.

Er du i tvivl om de forskellige arveregler, kan det være fornuftigt at tage en snak med en advokat med erfaring med testamente. Her får du svar på alt, du behøver at vide, så du kan oprette et korrekt testamente.

Testamente for enlige

Hvis du ingen ægtefælle, børn eller familie har, der kan arve efter dig, har du mulighed for selv at vælge din arvtager med et testamente. Selvom du er enlig, er det stadig fornuftigt at oprette et testamente, da din arv ellers tilfalder staten.

Kan du selv oprette et testamente?

Som udgangspunkt kan du godt selv skrive et testamente, men da det er et juridisk dokument, kan det være en fordel at kontakte en advokat ved testamente, så du er garanteret, at alt er som det skal være, og dermed er der ingen tvivl om, hvem der skal arve efter dig. En advokat med erfaring inden for arv og testamente kan give dig den præcise testamentevejledning.

Du kan oprette to typer af testamente; et notartestamente og et vidnetestamente. Forskellen på de to er, at et notartestamente er et testamente, der er underskrevet af en notar, hvorefter selve testamentet opbevares i et testamenteregister. Et vidnetestamente er et testamente, hvor du laver et testamente med to vidner. Et vidnetestamente findes kun i et enkelt eksemplar, hvilket kan gøre det svært at være sikker på, at dine ønsker og krav for arven opfyldes.

Testamente pris

Har du brug for en pris på testamente, er du velkommen til at tage kontakt til advokat Jan Korsgaard. Med sin mangeårige erfaring som advokat, kan Jan Korsgaard hjælpe dig med arv og testamente, således at du får et gyldigt testamente, som er tilpasset dine behov og ønsker.

Oprettelse af testamente ved advokat Jan Korsgaard

Vil du gerne sikre dig, at arven tilfalder de rette efterkommere, så få en oprettelse af testamente hos advokat Jan Korsgaard som kan hjælpe dig. Som advokat har Jan en stor viden og ekspertise i at oprette testamente til samlevende, testamente om særeje eller ændring af testamente samt andre dokumenter vedrørende arveret. Har du brug for en advokat til at oprette et testamente i Odense, på Fyn eller omegn kan Jan Korsgaard rådgive og oprette et testamente for dig. Har du spørgsmål, eller vil du have en pris på testamente, så tag kontakt til Jan Korsgaard.

Skal vi hjælpe eller har du spørgsmål?

Kontakt os