ADVOKAT JAN KORSGAARD​

Grundkøb – køb af byggegrund

Rigtig mange vælger at købe en grund, for herefter selv at bygge hus på grunden. Når du gerne vil købe en byggegrund, er der mange ting, du som køber skal forholde dig til. Selvom du sagtens kan købe en grund uden at have en boligadvokat med på sidelinjen, kan der stadig være en stor fordel i netop at have en advokat med sig. Et køb af byggegrund er en lige så stor og vigtig investering som at købe en ny bolig. Det kræver, at du kender til de juridiske dokumenter, der skal bruges i forbindelse med dit grundkøb.

Hvad er en enterprisekontrakt?

En entreprisekontrakt er en skriftlig aftale mellem en håndværker og bygherre, hvori arbejdet med boligbyggeriet er angivet, herunder bl.a. hvad arbejdet indebærer og hvilken pris, der er fastsat for byggeriet og endeligt en tidsplan for hele byggeriet. En entreprisekontrakt er nødvendig, hvis du har planer om at bygge hus på den grund, du har købt. Entreprisekontraktens indhold er meget vigtigt at have på plads, inden du og håndværkerne begynder at bygge på grunden. Med en entreprisekontrakt er du garanteret, at aftalen mellem dig og den håndværker eller entreprenør, du har hyret, bliver overholdt.

En entreprisekontrakt er yderst vigtig, når du har købt byggegrund og vil til at bygge. Med en entreprisekontrakt er der taget stilling til de forskellige ting, hvilket sikrer, at alt overholdes og følger planen. Samtidig kan en entreprisekontrakt hjælpe dig, hvis der opstår konflikter mellem dig og entreprenøren.

Køb af byggegrund advokat

Har du købt en byggegrund, kan du have stor gavn af at få en advokat til at hjælpe dig med rådgivning og vejledning. Inden du køber byggegrunden kan det være en fordel at tage kontakt til advokaten, så I sammen kan være opmærksomme på de forskellige forbehold ift. grundkøbet.

Din advokat kan herefter hjælpe dig ved grundkøb, når tiden er inde til, at du skal bygge bolig. Med en advokat får du grundig vejledning og rådgivning i, hvordan en entreprisekontrakt skal udarbejdes, således at der tilgodeses begge parter i arbejdet. En entreprisekontrakt skal tilpasses det enkelte byggeri og kundens behov og ønsker, og derfor er en advokat vigtig at have med på råd i denne sammenhæng. Du får med en advokat også hjælp til at finde ud af, hvilke ting du skal være opmærksom på, når du har købt byggegrund. Det kan eks. være regler i forbindelse med nedrivning af et eksisterende hus, jordbundsundersøgelse eller andre forholdsregler, du skal have styr på, inden du kan gå i gang med byggeriet.

Sidst, men ikke mindst er advokaten din professionelle sparringspartner og uvildige part imellem dig som bygherre og håndværkerne. Erfaring viser, at det kan gavne alle parter at have en tredjepart, som kan mægle imellem eventuelle konflikter mellem dig og håndværkere.

Advokat Jan Korsgaard er din lokale advokat på Fyn, med mange års erfaring i grundkøb på Fyn og omegn. Han er medlem af advokatsamfundet, som er din garanti for, at du får en grundig og fyldestgørende rådgivning inden for grundkøb og entreprisekontrakt. Samtidig får du hos Jan Korsgaard altid en fair pris på den rådgivning, du har brug for.

Har du spørgsmål til grundkøb, eller vil vide mere om processen med at købe en byggegrund, kan du altid tage kontakt til advokat Jan Korsgaard på telefon 21 38 12 49 eller via mail på jkh@advokatkorsgaard.dk.

Skal vi hjælpe eller har du spørgsmål?

Kontakt os